• Napsugár Bábszínház Békéscsaba

2005. január 1-én alakult meg az ország 13. hivatásos bábszínházaként a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, melynek elődje, az 1949-től működő Mesevilág, majd Napsugár Bábcsoport. Azóta is kitartóan azon dolgozik az intézmény, hogy nézői ne csak magáért az előadásért látogassanak el hozzájuk, hanem a hely szelleme is vonzza őket.

Szeptembertől-májusig a bérletes alkalmakon túl szombatonként is várja közönségét a bábszínház a BabaSzínházi és a Napsugaras Délutánok előadásaira. Előbbi a 4 év alattiaknak, utóbbi 5 éves kortól kínál szórakozási lehetőséget a gyermekeknek és családjuknak.

A repertoáron szereplő darabok műfaji tekintetben is sokszínűséget tükröznek igazodva a korosztályi igényekhez, kikacsintva a felnőttek felé.

A Napsugár Bábszínházba lépve régi és új bábok, bábszínházi díszletek fogadják a látogatót. A varázslat már a folyosókon elkezdődik. A legkisebbeket játszóház várja az előadások előtt és a színházi térben közös játék utána. A nagyobbak az előadások végén beleshetnek a díszletbe, kézbe vehetik a bábokat.

Minden évadban megrendezésre kerül a Bábos Drámaíró Verseny, melynek kapcsán a nézők betekinthetnek a kulisszák mögé: benézhetnek a műhelyekbe, a próbákra is. Háromévente Nemzetközi Bábfesztivált rendeznek, ilyenkor az a hazai és a nemzetközi bábjátszás kuriózumait, legjobbjait nézhetik meg az idelátogatók.

Itt minden a gyerekekről, a mesékről, a közös családi élményekről szól. A bábszínház egy lehetséges közösségi színtér. Feladata nem csak az, hogy „a jövő színházértő közönségét nevelje” hanem, hogy a maga eszközeivel hozzájáruljon ahhoz, hogy a gyerekek a felnőtté válás során se veszítsék el a játékra való nyitottságukat, képességüket.

Napsugár Bábszínház

5600 Békéscsaba, Andrássy út 3.

Nyitvatartás: nincs adat

+36-66/333-261

Honlapunk

Facebook oldalunk