Új utakon a Békéscsabai Napsugár Bábszínház: Új évad, új játszóhely, új sorozat

Új utakon a Békéscsabai Napsugár Bábszínház: Új évad, új játszóhely, új sorozat

Új évad, új játszóhely, új sorozatok, új korosztályok! Hagyományosan a BÁBOZDÁval nyitja meg új évadát a Napsugár Bábszínház a közönség előtt, szeptember 16-án, 16:00 órakor.

Lassan teljesen belakja új épületének minden szegletét a Békéscsabai Napsugár Bábszínház társulata. A következő évad próbái már augusztusban elindultak, a műhelyekben is zajlik a munka, közben két bábos tábort is levezényeltek. Ez az évad a megújulásé lesz – fogalmazott az intézmény vezetősége. 

Négy új bemutatót tervez a társulat, ebből három az óvodás és kisiskolás korosztálynak, egy pedig a legkisebbeknek készül. Ebben az évadban a bérletes előadások és a már jól megszokott Napsugaras délutánok, valamint a BabaSzínház mellet új sorozatok is megjelennek a repertoáron és emellett új korosztályokhoz is szól a bábszínház.

Az első bemutató októberben lesz, A Nap fia, Joiko kifejezetten a társulatnak készülő darab, mely méltó nyitánya lesz az új játszóhelyen induló évadnak! Ezután novemberben a paravános–kesztyűs bábjáték világába kalandozik a bábszínház, a Paprika Jancsi következik. Március végén, az évad második felében mutatják be a Rászedett ördögök meséjét. A legkisebbeknek is készül előadás: a Táncolókukac absztrakt mozgásszínházi átváltozása várja a 4 éven aluliakat. Bérleten kívül, az adventi időszakban a Csodabalzsam című előadással várják majd a nézőket.

 

Fotó: Békéscsabai Napsugár Bábszínház

 

A Bögrés Mesék interaktív előadás és foglalkozássorozat az évad második felében kerül be a szombati előadások sorába, a bemutatók és hétvégi események közé illesztve.

Az elmúlt években több alkalommal is igyekezett a társulat megszólítani a felnőtt közönséget, hiszen hitvallásuk szerint a bábszínház mindenkinek szól, nem korosztályi, hanem műfaji meghatározás. Ebben az évadban újraindul a Kultúrszösz felnőtteknek szóló bábszínházi sorozat. Az előadások mellett Esti mesék felnőtteknek címmel, különleges bábos-zenés estek várják majd az érdeklődőket a programban.

A tervek szerint tavasszal ismét megrendezik a Bábos Drámaíró Versenyt, amely bepillantást enged a nézőknek a bábelőadások születésének minden pillanatába.

Mindeközben már készül a középiskolásokat célzó projekt is, melynek részletei hamarosan napvilágot látnak!

Az előadások mellett a Napsugár bábszínház a Munkácsy Negyed szívében bábkiállítással és vezetett kulisszajárásokkal is várja a látogatókat, előre meghirdetett időpontokban, illetve előzetes bejelentkezés alapján csoportok számára is – tájékoztatott a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.