Turisztikai workshopot tartottak a Munkácsy Emlékházban

Turisztikai workshopot tartottak a Munkácsy Emlékházban

Csütörtökön, a Modern Városok Program részeként, a "Munkácsy Mihály emlékét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt" workshopját tartották a Munkácsy Emlékházban.

A turisztikai workshopon a Munkácsy Negyedben történt fejlesztésekről, azok hatásairól hallhattak előadásokat a résztvevők. Bácsmegi Gábor szerint fontos mérni, hogy a fejlesztésekkel milyen eredményeket értek el.

– A Munkácsy Mihály Múzeumban fantasztikus évünk volt. Itt mindenképpen fontos kiemelni, a kiállításokhoz kötődő fejlesztéseket, hiszen teljesen új állandó kiállításunk van. Ehhez kapcolódóan olyan programokat és extra kiállításokat is tudtunk szervezni, melyekkel a látogatószámokat jelentősen meg tudtuk növelni – emelte ki a múzeum igazgatója.

A workshopot harmadik alkalommal hívták életre. A megyeszékhely alpolgármestere a Munkácsy Negyed gyakorlati működtetéséről tartott bestámolót. Kiemelte, hogy miért fontosak ezek a beszámolók.  

– Még mindig abban a kivitelezési, fejlesztési folymamatban tartunk, amikor épül, fejlődik a Munkácsy Negyed. Azoknak a szereplőknek, akik jelen vannak, fontos feladatuk van abban, hogy jól működjön mindez – mondta el Varga Tamás.

A Munkácsy Negyed része egy cukrászda is a Munkácsy Emlékház falain belül. Az ötlet még 2020-ban vetődött fel a városvezetés és a Csabagyöngye Kulturális Központ vezetése részéről. Ekkor keresték meg a Munkácsy-torta pályázat többszörös nyertesét, hogy közösen alakítsanak ki egy cukrászdát az emlékházban. 

– A Munkácsy cukrászda kialakításának főbb szepontjai közé tartozott, hogy egy elegáns környezetben egy magas színvonalú kínálat váljon elérhetővé, nem csak a lakosság, hanem az idelátogatók számára is – fejtette ki Balogh László

A tulajdonos elmondta azt is, hogy a kúria ebben szinte egyedülállónak számít, ezen kívül egy kúria van még az országban, ahol cukrászdai van,  de az a békéscsabaival ellentétben nem állandó működtetésű. 

Galéria