Szombaton ismét táncosok lepik el a Csabagyöngye parkettjét

Szombaton ismét táncosok lepik el a Csabagyöngye parkettjét

Szombaton rendezik az 53. B-A-S- Országos Társastánc Bajnokság és Senior Open Országos Bajnokságot. Ma éjfélig várják a jelentkezőket öt kategóriában.

A bajnokság több mint fél évszázados múltra tekint vissza. Korábban május környékén rendezték a viadalt, egy évtizede került át a téli időszakra.  A Csabagyöngye Kulturális Központ rendezvényei között kiemelkedő helyet foglal el, ismertette az intézmény igazgatója. 

– Egy nagyjából hétszáz fős nézőteret alakítunk ki, ilyenkor mindig megépítjük a táncparkettet. Ez egy kétszázötven négyzetméteres, nemzetközi versenyre is alkalmas parkett, emellett nagyon szépen feldísztjük a tánctermet. Ez tényleg egy kiemelkedő eseménye az életünknek – fogalmazott Szente Béla.

Szombaton huszonkét kategóriában zajlik majd a verseny, junior 1-2, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályokban. A legidősebbek 65 éves kortól is indulhatnak senior korosztályban. Jelenleg 78 páros nevezett a hétvégi bajnokságra, melynek határideje hétfő éjfél. Az elmúlt évek tapaztalatai alapján 110-120 páros közötti nevezésre számítanak. 

Fotó: behir.hu

Szente Béla és Hajas Tibor a hétfői sajtótájékoztatón. (Fotó: behir.hu)

 

– Ha csak száztíz párost számolunk, kettőszázhúsz táncos lesz itt egyszerre a Csabagyöngye Kulturális Központban. Itt a tizenegy évestől, egészen a 65+ korhatárig vegyes lesz a koroszosztály – emelte ki Hajas Tibor, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alelnöke.

Az országos bajnokságokban C osztálytól felfelé már a sztendert és latin-amerikai táncok közül is 5-5 tánc kötelező a versenytánc programban. Sztenderben angol keringőt, tangót, bécsi keringőt, slowfoxot és a quickstepet is. Latin-amerikai számokból pedig a szamba, csacsacsa, rumba, paso doble és a jive táncokat láthatják a nézők. 

A táncbajnokság szombaton 14 órakor kezdődik a Csabagyöngye Kulturális Központban.