Pályázatok a középpontban - ülésezett a gazdasági bizottság

Pályázatok a középpontban - ülésezett a gazdasági bizottság

A közgyűlés előtt ülésezett a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság. A tagok 39 pontot tűztek napirendre. A köz

A közgyűlés előtt ülésezett a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság. 39 pontot tűztek napirendre, köztük a Lenkei, és a Tábor utcai, illetve a Százszorszép óvodákban tervezett beruházásokat, a jaminai orvosi rendelő fejlesztését, de szó esett a Békés Airportról is.

Döntést hoz hatáskörébe tartozó ügyekben, közreműködik rendeletek előkészítésében, véleményez – többek között ez tartozik a közgyűlés Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának feladatai közé. A képviselőtestület ülése előtt a bizottság ezúttal a Terület- és Településfejlesztési Operatív program több pályázatáról is tárgyalt, ezek sorsáról a városatyák csütörtökön döntenek.

Dr. Ferenczi Attila, a bizottság elnöke arról tájékoztatott: az óvodák fejlesztésére 330 millió, a Munkácsy-negyedre 1 milliárd, míg a jaminai egészségügyi alapellátásra, infrastruktúrafejlesztésre mintegy 350 millió forintot terveztek. A bizottsági ülésen szó volt a Békés Airport Kft. működéséről is. Amint az elhangzott, a reptér fejlődési pályára állt. 

– Békéscsaba nem engedheti meg magának, hogy bezárassa a repülőteret. Habár a város csak 3,5 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, idén 18 millió forintos forrást biztosít a reptér működtetésére, 5 millió forintot pedig a repülőnapra – közölte a bizottság elnöke.

Lekerült a napirendről a stadionrekonstrukció. A beérkezett pályázat több mint 200 millió forinttal több volt az előirányzottnál, ezért azt a bizottság elutasította. Tárgyalásos eljárással folytatódik a vállalkozó kiválasztása.

Hogy miről lesz szó a csütörtöki közgyűlésen, arról ide kattintva olvashatnak!