Meggyújtották a második gyertyát is Békéscsaba adventi koszorúján - galériával

Meggyújtották a második gyertyát is Békéscsaba adventi koszorúján - galériával

A Mikulás Fesztivál részeként felgyulladt a második gyertya is Békéscsaba adventi koszorúján. A város főterén tartott rendezvényen a Mikulás mellett számos családi és kézműves program várta az érdeklődőket.

Advent második vasárnapján is sokan gyűltek össze a Szent István téren, ami a jóidő mellett a Mikulásnak is volt köszönhető. A Csabagyöngye Kulturális Központ által szervezett Mikulás Fesztivál nagy tömegeket vonzott a karácsonyi fényekbe öltöztetett főtérre. Csikós Nóra, az intézmény kulturális szervezője a behir.hu-nak elmondta, hogy a Csabagyöngye minden évben készül a város és a térség gyermekei számára Mikulás nappal, idén annyiban rendhagyó a kezdeményezés, hogy ez az adventi időszakkal kapcsolódott össze. A szabadtéri színpadon Joós Tamás adventi koncertje mellett Évi Tündér és a Csabai Színstúdió krampuszkórusát is hallgathatták meg kicsik és nagyok egyaránt. 

– A gyermekek fotózkodhattak a Mikulással, valamint a Mikulás hintója vitte körbe a főtér körül őket, így más szemszögből is meg lehetett nézni a gyönyürű adventi vásárt, de kézműves foglalkozások, logikai és ügyességi játékok is várták a látogatókat – emelte ki a szervező.

A rendezvény fénypontja Békéscsaba második adventi gyertyájának meggyújtása volt, melyet ezúttal Nagy Ferenc alpolgármester tett meg. Mint fogalmazott, a takarékoskodás miatt idén ugyan sok helyen a városban le kellett mondani az ünnepi fényekről, azonban a Szent István tér és környéke talán szebb mint valaha. 

– Ez egy nagyon kedves hagyomány, amit itt elindítottunk néhány évvel ezelőtt, hogy az adventi koszorún minden vasárnap meggyújtunk egy gyertyát, nyilván Szarvas Péter polgármester úr kezdte a sort, ma én lettem a jelölt a második gyertya meggyújtására, aminek nagy örömmel tettem eleget. Ahogy láttam, majdnem annyian voltak kint ma, mint legutóbb, pedig az első gyertyagyújtás a legmemlékezetesebb – hangsúlyozta. 

A Csabai Advent jövő hét vasárnap folytatódik, akkor majd a Békéscsabai Napsugár Bábszínház "Karácsonyi ének" című zenés-verses műsorát láthatják majd az érdeklődők. 

 

Galéria