Meggyújtották a harmadik gyertyát is Békéscsaba adventi koszorúján

Meggyújtották a harmadik gyertyát is Békéscsaba adventi koszorúján

December 11-én gyújtotta meg a város alpolgármestere Békéscsaba adventi koszorúján a harmadik gyertyát. A harmadik gyertya az öröm szimbóluma. Most vasárnaptól megkezdődött advent második fele.

Advent harmadik vasárnapján sokan gyűltek össze a Szent István téren, a kicsit hűvösebb időjárás ellenére is.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház "Adventi hangulat" című zenés-verses műsora nagy tömeget vonzott a város főterére. A betlehemezésnek a bábszínházi életben nagy hagyománya van. Többször betlehemi fesztiválokat is rendeztek Debrecenben. 

– Nálunk ez hagyomány, nagyon szeretjük ezt a fajta bábjátékot, az alapgondolat az ez volt. Az, hogy mi a főtéren játszhatunk, minden esetben öröm. Békéscsabai bábszínház vagyunk, jó, ha meg tudjuk mutatni magunkat, másrészt pedig nagyon szeretjük is. Jó a hangulat, fanatsztikusan jól érzik magukat az emberek és a kollégáim is – fogalmazott Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója.

Fotó: behir.hu

A rendezvényen, Békéscsaba adventi koszorúján Varga Tamás, a város alpolgármestere gyújtotta meg a gyertyát. Az alpolgármester kiemelte: ebben a válságos helyzetben fontos az, hogy egy kicsit megálljunk és készülődjünk az ünnepre, hiszen advent erről szól. 

– A Szent István téren a fények, a díszek, a diszkréten, a háttérben hallható zene is ad egy olyan miliőt, egy olyan hangulatot, ami picit kizökkenti az embert a szürke hétköznapokból, hogyha idejön. Sikerült ebben az évben egy olyan teret varázsolni, ami segíti ezt a készülődést – fogalmazott Varga Tamás. 

A Csabai Advent jövő hét vasárnap ér véget, amikor meggyújtják az utolsó gyertyát is a koszorún, és a Békéscsabai Jókai Színház "Karácsonyi ének" című zenés-verses műsorral várja majd a Szent István térre érkezőket. 

Galéria