Kezdődik a Csabai Nyár!

Kezdődik a Csabai Nyár!

Idén is megrendezik a Csabai Nyár elnevezésű rendezvénysorozatot. Júniustól augusztusig a Jókai színház mellett a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Mihály Múzeum a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Csabagyöngye Kulturális Központ is számos programot kínál az érdeklődőknek.

Közel 100 esemény várja az közönséget, emelte ki Varga Tamás alpolgármester a nyári rendezvénysorozatot beharangozó eseményen.  Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elmondta, hogy idén nyáron is számos színdarabot láthat a nagyérdemű. Többek között olyan előadóművészekkel találkozhatnak a kultúra kedvelői, mint például Gubik Petra, Kocsis Dénes, Janza Kata és Polyák Lilla

Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója kitért arra, hogy az állandó kiállításaik mellett júniusban a Múzeumok Éjszakáján várják majd a látogatókat. 

Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója beszámolt arról, hogy a Csabai Nyár részeként a Bartók Béla Zeneiskola tanulói is fellépnek, valamint Janáky Viktor Munkácsy-díjas keramikus alkotásaiból is nyílik tárlat az intézményben. 

 

Fotó:Behir.hu

 

Forczek Győző, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese a nyári koncertkínálatot vázolta fel: többek között fellép Kollányi Zsuzsi és Németh Zsolt, valamint a Blahalouisiana is.  

Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház direktora elmondta, hogy több külföldi bábszínház érkezik a városba, és színesíti a Csabai Nyár palettáját.

Az érdeklődők a legfrissebb Csabai Mérleg 11., 12. és 13. oldalán, a behir programajánlójában, a Békés Megyei Programok facebook oldalán, valamint a kulturális intézmények honlapján tájékozódhatnak a részletes programokról.