Kerékpárút-fejlesztési lehetőségekről tárgyalt a MaKeTuSz és a városvezetés

Kerékpárút-fejlesztési lehetőségekről tárgyalt a MaKeTuSz és a városvezetés

Békéscsaba turisztikai erősítéséhez hozzátartozik a kerékpárút-hálózatának fejlesztése, valamint annak népszerűsítése. A megyeszékhely jelenlegi és jövőbeni lehetőségeiről tárgyalt szerdán a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség elnöke a város vezetőivel.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség elnöke két keréken érkezett a munkatársával a Munkácsy Emlékházba. Látogatásuk apropója az volt, hogy a városvezetőkkel a kerékpárút-hálózat fejlesztési lehetőségeiről tárgyaljanak. 

 – A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetségben olyan tagok dolgoznak, akik szenvedélyes kerékpárosok. Szeretnénk ha országos szinten történnének kerékpárút-fejlesztések, ami ilyenformában is összeköti Magyarországot. Ahhoz, hogy lássuk ezeket a lehetőségeket, illetve azt, hogy mit lehet az adott régióban fejleszteni, mi magunk is bejárjuk a vidéket kerékpárral, hogy objektív szemként tudjunk segíteni – fogalmazott Pénzes Erzsébet a MaKeTuSz elnöke. 

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy a kerékpárút-hálózat bővítése, fejlesztése rendkívül fontos a térség számára, erről szintén szó esett a megbeszélésen.

 – A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség tagjai rendeszeresen maguk bizonyosodnak meg egy-egy térség lehetőségeiről, ami most sem történt másképpen, Így láthatóvá válik számukra, mi az amit tudunk nyújtani a kerékpáros turizmus területén. Másik fontos része az a találkozásunknak, hogy leüljünk és közösen beszéljünk arról, hogy milyen pontokon találkoznak a törekvéseink – emelte ki a Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke. 

Békéscsaba alpolgármestere rávilágított arra, hogy egyre többen közlekednek a hétköznapokon kerékpárral, a megyeszékhely ráadásul már nem először nyerte el a Kerékpárosbarát település címet.  

 – A Kerékpárosbarát címért sokat tesz az önkormányzat, hiszen számos kerékpáros-fejlesztés történt az elmúlt időszakban, illetve tervezzük a jövőben is ezen törekvéseinket folytatni. A békéscsabaiak és az látogatók használják ezeket az utakat úgynevezett hivatásforgalmi mindennapi közlekedésre. De egyre erősebb a turisztikai aspektusa, hiszen a Wenckheim kerékpárút is ezt a célt szolgálja – egészítette ki Varga Tamás

A városvezetés a kerékpárutak fejlesztésében és népszerűsítésében keres partnereket, ebben nyújthat majd segítséget az országos szervezet.