Gyöngyhajú lány balladája - A békéscsabai közönség is láthatta az Omega musicalt

Gyöngyhajú lány balladája - A békéscsabai közönség is láthatta az Omega musicalt

Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél évi alkotómunka után állította színpadra új darabját, amelyben olyan slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi csibészek, az Ezüst eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék. A Gyöngyhajú lány balladája - Omega musicalt szerda este a Csabagyöngye Kulturális Központban láthatta a nagyérdemű.

2016. március 12-én a RaM Colosseum színpadán mutatták be a musicalt legelőször, amely egy fiatal lány felnőtté válásán, első szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton part legendáit.

A darab női főszerepére Kóbor János lánya, Kóbor Léna is lehetőséget kapott. Mivel már gyerekkora óta szerette volna kipróbálni a színészkedést, igent mondott a lehetőségre, és hamarosan debütál a színpadon. A Békéscsabai előadásra vendégként érkezett. 

– Kevesebb mint három hét van május 29-ig, úgyhogy nagyon izgulok, de rengeteget próbálunk. A legtöbbet Szabó Mátéval próbálok, aki Trombitás Frédi szerepét játssza és akivel a legtöbbet vagyok a színpadon. Úgyhogy vele az összes párbeszédet monológot kigyakoroltuk, már a dalok is mennek, úgyhogy igazából már tényleg csak az kell, hogy a táncosokkal a színpadon gyakoroljunk egy kicsit – vallott a szerepről.

A darab koreográfiáját 24 ExperiDance táncművész előadásában láthatták a színház- és zenekedvelők. Öt musicalszínész elevenítette fel – a történet erősítésére szolgáló – 21 Omega-slágert. Sánta László színművészt szintén Trombitás Frédi szerepében láthatta a nagyérdemű. 

– A karakter, akit a színpadon eljátszok, egy égi mentor. Olyan lény, aki nem egészen emberi, nem egészen szellemi, mégis feladatának érzi, hogy segítsen egy bajba jutott lelket. Nagyon szeretem ezt a karaktert, mert nagyon széles érzelmi kálán mozog. Egyfelől egyfajta bölcselkedő jellem, már-már kicsit okoskodó, de segítőkész figura és ugyanakkor egy rettenetesen huncut csibész – fogalmazott Sánta László. 

Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél év tervezés és alkotómunka után kereste fel a művészeket. A produkció olyan slágereket vonultat fel, mint például a Trombitás Frédi, a Régi csibészek, az Ezüst eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány.

Pozsgai Zsolt író és rendező a társulat és az Omega számára alkotta meg a darabot – tudtuk meg Vona Tibor producertől, aki kiemelte, hogy jó érzéssel tölti el a darab sikere.