Diákok ismerkedtek meg a Munkácsy Negyed nevezetességeivel

Diákok ismerkedtek meg a Munkácsy Negyed nevezetességeivel

A kulturális negyed értékeit bemutató sétára hívta a diákokat a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a közelmúltban. A fiatalok a Munkácsy Emlékháztól indulva ismerhették meg a neves épületeket, szobrokat, a hidat, valamint a Gőzmalom téren lévő alapkövet.

– A  városvédő egyesület szabadegyetemi rendezvénysorozatának második programján, az elsősorban diákokbók álló csoport gyakorlatilag körbe gyalogolta Békéscsabának ezt a gyöngyszemét – fogalmazott az egyesület elnöke. – Megnéztük a Munkácsy Emlékházat kívülről, a Munkácsy Mihály Múzeumot, átsétáltunk a Munkácsy-hídon, megnéztük a közelmúltban ehelyezett Munkácsy-szobrokat, és a sétát a Gőzmalom téren fejeztük be, ahol megnéztük azt az alapkövet, amelyet a Munkácsy Negyed elinditásakor tettek le – részletezte a séta útvonalát Ugrai Gábor.

 

 

A negyed nevezetességeit bemutató sétán mintegy 50 diák vett részt, akik érdeklődve figyelték az ismeretterjesztő előadást, hiszen többségük nem ismerte a Munkácsy Negyed létesítményeinek történetét. A Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület szabadegyetemi rendezvénysorozatának következő programján Szalay Ágnes történész kalauzolásval, a Munkácsy Negyed épületeinek belső tereit ismerhetik meg az érdeklődők.