Az emberi értékek és a barátság a középpontban – új előadás a bábszínházban

Az emberi értékek és a barátság a középpontban – új előadás a bábszínházban

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház pénteken tartotta meg a Hétszínvirág című bábelőadás főpróbáját. A történet, a rengeteg humoros fordulat még a felnőtteket is elragadhatja.

Valentyin Katajev klasszikus meséjében egy animációs videót is láthat majd a közönség. A mű egyediségét az árnytechnika és az árnyfelület használata adja. Ennek célja, hogy a nézők a gyerekek szemével lássák az őket körülvevő világot.

A történet szerint egy anyóka ajándékozza meg Annuskát a Hétszínvirággal, ami teljesíti a gyermek 7 kívánságát. A kislány a virág segítségével lép át egyik világból a másikba, és nemcsak egy kutyával, de néhány jegesmedvével is kalandba keveredik.  

Fotó: Szabó Richárd_Behir.hu_Hétszínvirág_Békéscsabai Napsugár Bábszínház

Czumbil Emőke, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház művésze elmondta, hogy ő maga három karaktert formál meg a mesében. 

– Gyakorlatilag lányként egy kisebb és egy nagyobb fiút, valamint egy jegesmedvét játszom. Szerintem nagyon szép és tiszta mese a Hétszínvirág, ami leginkább a barátságról és az igazi értékekről szól – fogalmazott Czumbil Emőke.  

A mű üzenete az utolsó kívánságnál teljesedik ki. 

– Mindenképpen tanulságos ez a mese és nemcsak a gyerekeknek. Van több jelenet is, ahol a kiközösítés, csúfolódás is megjelenik. Úgy gondolom, hogy a gyerekek tudnak azonosulni Annuskával, és megláthatják, hogyan nem szabad viselkedni egymással, valamint hogy fontos nyitottnak, jószívűnek lenni. Be kell fogadni azt is, aki egy kicsit másmilyen, nem olyan mint mi – hangsúlyozta Gyarmati Éva, bábszínész. 

A darabot Kovács Petra Eszter vitte színpadra, a zenét Gulyás Levente szerezte, az asztali bábokat pedig Wunder Judit tervezte. A bábok a Békéscsabai Napsugár Bábszínház bábkészítő műhelyében készültek. A mesét február 4-én, szombaton láthatja először a nagyérdemű.

 

Galéria