A két ünnep között is lesznek előadások a Békéscsabai Jókai Színházban

A két ünnep között is lesznek előadások a Békéscsabai Jókai Színházban

Több közönségkedvenc darabot láthatott az utóbbi időben a Békéscsabai Jókai Színház közönsége, és az év utolsó heteinek kínálata is izgalmasnak ígérkezik.

December 17-én és 20-án még lesz látható az Anconai szerelmesek egy-egy előadása, ahogyan a Tóték is várja a nézőket 17-én és 19-én, utóbbi napon a gyerekek legnagyobb örömére Hagymácska is harcba száll a gonosz Tormagasságos uraság ellen. A szarvasi Cervinus Teátrum 22-én tart vendégelőadást: a Furcsa pár férfi változatát hozzák el a csabai nézőknek. 

Hosszú ideje nem volt színdarab karácsony és szilveszter között a Békéscsabai Jókai Színházban – most azonban szakítanak ezzel a szokással, mert szeretnék a nézőkkel tölteni az esztendő utolsó estéit. December 28-án és 29-én pezsgőzzenek, fényképezkedjenek Drakula kastélyában magával a házigazdával! Török-Ujhelyi Tamás, a címszereplő várja Önöket rendhagyó óévbúcsúztatóra, melyet kiegészítő jegyet váltva élvezhetnek. De ha inkább vígjátékra vágynak, ugyanezeken az estéken, egy színpaddal arrébb megnézhetik a (női) Furcsa párt a színház tűzrőlpattant művésznőinek előadásában.

Nem késő a teljes színházat a fa alá tenni ajándékba: a karácsonyi csomag részeként megismerhetik a teátrum titkait, szabadbérletet válthatnak négy vagy hat előadásra, valamint a Furcsa pár bármely előadására jegyet váltva 10 százalékkal olcsóbban kaphatnak belépőt a másik változatra. A részletekért keressék a jegyirodát!

Szeretnék megajándékozni azokat az embereket, akik számára nehézséget jelent eljutni az előadásokra. A karácsony jegyében december 14-én vendégül látnak tíz egyszülős családot, akik ajándékcsomagjuk mellé a Hagymácska előadását is megtekinthetik. Tizenkilencedikén ugyancsak erre a mesemusicalre várnak negyven hátrányos helyzetű gyereket, akiket a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közvetítésével hívtak meg. A Szalontai Gyermekotthon kis lakói minden évben a vendégeik, az idén sem lesz ez másként. A közmédia Jónak lenni jó! kampányának idei kedvezményezettje a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége – a szervezetet támogató licitálásra a művészeink által készített Árva lányból hercegnő című, a szarvasi Majoros Eszter írásából született CD példányait ajánlotta fel árverésre a teátrum.

A jövő év sok szempontból más lesz, mint az előzőek, az első három hónapban a próbatermekben készítik elő a tavaszi premiereket. 

Ezúton is áldott karácsonyt és örömökben gazdag új évet kíván a Békéscsabai Jókai Színház társulata!