Miért szeretek a Munkácsy Negyedbe járni? – eredményhirdetés a múzeumban

Miért szeretek a Munkácsy Negyedbe járni? – eredményhirdetés a múzeumban

Kreatív rajz- és videó pályázatot hirdetett a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., Békéscsaba önkormányzatának megbízásából. Az eredményhirdetés és díjkiosztás kedden délelőtt volt a Munkácsy Mihály Múzeumban.

A Munkácsy Mihály Múzeum adott otthont annak a kiállításnak, ami a Miért szeretek a Munkácsy Negyedbe járni? című kreatív rajz- és videopályázatra beérkezett alkotásokból jött létre. Az ötven vizuális produkciót nemcsak kiállították az intézményben, hanem értékelték is az alkotásokat. Az önkormányzat megbízásából létrehozott programot a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. vezényelte le.

A eredményhirdetésen Szarvas Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket és méltatta a versenyen résztvevő diákok munkáját.  

– Nagy öröm számomra, hogy közel ötven diák pályázott a Miért szeretek a Munkácsy Negyedbe járni? című versenyre. Két tiktok-videó is érkezett a rajzok mellé, és azt kell mondanom, nagyon színes, kreatív, minőségi munkák születtek. Ez a lehetőség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy javában zajlik a Munkácsy Negyed kialakítása, amellyel a festőfejedelem munkásságát is szeretnénk népszerűsíteni – fogalmazott Szarvas Péter. 

Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a diákok december nyolcadikáig pályázhattak három kategóriában. 

– A általános iskolás alsó és felső tagozatos kategóriában, illetve a középiskolások számára kiírt tiktok-videó kategóriában mérethették meg a tudásukat. A téma elsősorban Munkácsy Mihályhoz kapcsolódott, és a Munkácsy Negyed promotálását próbáltuk elérni ezzel a felhívással. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a diákok mit gondolnak a Munkácsy Negyedről – tette hozzá Sódar Anita. 

Galéria