• Békés Megyei Könyvtár Az intézmény

A Békés Megyei Könyvtár a Munkácsy-negyed centrumában több mint 300 ezer dokumentummal; könyvekkel, folyóiratokkal, filmekkel, zenei CD-kel, diafilmekkel várja az érdeklődőket. Közösségi tereiben könyvbemutatókat, tanfolyamokat, táborokat, kiállításokat és igény szerint egyéb programokat szervez. A 2019-ben kialakított kreatív műhelyekben egyéni vagy szervezett formában is lehetőség van a robotika alapjainak elsajátítására továbbá mikroelektronikai és képességfejlesztő játékokkal lehet megismerkedni.

A földszinten a könyvkölcsönzés mellett napilapokat és folyóiratokat lehet olvasni, a szabadon használható közlekedő terek és a büfé kedvelt találkozóhelyek. Folyamatban van egy szabadulószoba kialakítása, ami a tervek szerint Munkácsy Mihály békéscsabai kötődését fogja bemutatni.

Az emeleti olvasóterem a helyben használható dokumentumok tára, itt olvashatók a Békés megyével kapcsolatos kiadványok, innen kölcsönözhetők a filmek és a zenei anyagok, itt készülnek az egyedi születésnapi újságok. A Békési Gyűjtemény dokumentumainak egy része – köztük Malonyay Dezső: Munkácsy Mihály élete és munkái – távolról is elérhető az elektronikus könyvtárból: ek.bmk.hu.

A gyermekkönyvtárban kellemesen és hasznosan tölthetik el szabad idejüket óvodai és iskolai csoportok, családok. Egyéni igények alapján foglalkozásokat tartanak a gyermekkönyvtárosok.

A 2020-ra kialakítandó Munkácsy-udvar, az emeleti terasz lehetőséget adnak arra, hogy a látogatók a kiválasztott könyvekkel a szabadban tölthessék el idejüket.

Szeretettel várjuk a könyvtárban!

Békés Megyei Könyvtár

5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.

hétfőn és szombaton 14-19, keddtől péntekig 11-19 óra között.

+36-66/530-200

Honlapunk

Facebook oldalunk